Home » Berichten » Diplomadag 2023

Diplomadag 2023

Diplomadag 2023

Vandaag was het weer tijd voor de jaarlijkse diplomadag. 19 enthousiaste kinderen hebben dit jaar deelgenomen. Ook waren er net zoveel toeschouwers op de tribune als deelnemers. 🙂

Deeldiploma(‘s) per persoon

NaamDeeldiploma(‘s)
Ailei4
Binck3
Daan1
Dain2
Devin1
Fares2
Guido3
Jasper V.2
Jesse3
Joep2
Lize1
Luuk3
Miloh1+2
Rafal2
Roslan1
Samuel1
Sithuli1
Tasneem1+2
Thomas1

Warming-up en theorie-examen

Dit jaar was de opzet wat anders dan iedereen gewend is. Iedereen was namelijk al beoordeeld voordat de diplomadag begon. Er hoefde dus geen “examen” meer worden afgelegd. Gelukkig maar, want een aantal bleken toch wel zenuwachtig te zijn.. 🙂 Er moest natuurlijk wel gewoon een warming-up gedaan worden. Dit werd gegaan door degene die voor deeldiploma 2 gingen. Een onderdeel hiervan is namelijk: het zelfstandig kunnen uitvoeren van een warming-up.

Na de warming-up moesten de kinderen die voor deeldiploma 2 en 4 gingen, nog een theorie-examen doen. Terwijl ze daarmee bezig waren, deed de rest van de groep een spelletje lummelen.

Opzet diplomadag

Zoals gezegd, hoefden ze geen praktijkexamen meer te doen. In plaats daarvan hebben we op 6 banen 6 verschillende spelletjes/spelvormen gedaan.

  • Baan 1: Blind badmintonnen: hier hingen doeken over het net, zodat je niet kon zien waar de tegenstander naar toe ging slaan en waar de shuttle terecht zou komen.
  • Baan 2: Punten scoren door in voorwerpen te serveren: hier konden de kinderen punten scoren door de shuttle in de hoepel of afwasteil te slaan, of door op de mat te serveren.
  • Baan 3: Badmatton: een “normaal” wedstrijdje, maar ze mochten niet van hun matje af.
  • Baan 4: Partijtje met kleine rackets: ook een “normaal” partijtje, maar dan met rackets die korter zijn dan ze gewend zijn.
  • Baan 5: Airhockey: 6 banken vormden het veld. Het dopje van een shuttlekoker was de “puck” en de shuttlekokers de “sticks”. Hier moesten ze proberen om punten te scoren. Dit konden ze doen door de puck tegen de bank aan te schuiven.
  • Baan 6: Shuttlekanon: spreekt voor zich. 😉

In tweetallen konden ze kiezen welk onderdeel ze wilden doen. Na ongeveer 7 minuten werd er van onderdeel gewisseld. Om 11.00 uur was er een korte pauze met limonade en wat lekkers.

Rond 11.40 was de diploma-uitreiking. En.. iedereen is geslaagd! 🥳 Alle kinderen kregen vervolgens hun diploma en een tasje met wat leuks en lekkers. Hierna hebben we nog even met z’n allen opgeruimd en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan.

Wat mij (Lisanne) betreft was het een GESLAAGDE ochtend! Ook met dank aan Michiel en Sajith!

Foto’s

Voordat we begonnen, is er nog een groepsfoto gemaakt. Erik kon helaas niet mee doen, maar kwam precies op tijd binnen voor de foto, dus hij staat er ook op. 😉 Alle foto’s zijn ook op onze website te vinden.

Laatste training en seizoen 2023-2024

Maandag 26 juni is de laatste training van dit seizoen. Daarna hebben we zomerstop. Er is wel gelegenheid tot zomerbadminton op maandagavond. Tegen een kleine vergoeding kan je komen badmintonnen, bijvoorbeeld samen met je vader of moeder!

Het nieuwe seizoen (2023-2024) start voor de maandagjeugd eind augustus. De zaterdagjeugd begint begin september. Wanneer precies, laten we via de groepsapp weten.