Home » Berichten » Diplomadag 2024

Diplomadag 2024

Diplomadag 2024

Zaterdag 22 juni was het weer tijd voor de jaarlijkse diplomadag. 14 enthousiaste kinderen hebben dit jaar deelgenomen. Ook de tribune was weer goed gevuld met toeschouwers. 😊

Deeldiploma(‘s) per persoon

NaamDeeldiploma(‘s)
Daan2
Dain3
Erik3+4
Fares3
Hamza1
Jasper V.3
Jesse4
Joep3
Lize2
Miloh3
Rafal3
Roslan2
Thomas2
Tobias1

Warming-up en theorie-examens

Ook dit jaar was iedereen al beoordeeld voordat de diplomadag begon. Er hoefde dus geen “examen” meer worden afgelegd. Er moest natuurlijk wel gewoon een warming-up gedaan worden. Dit werd gegaan door degene die voor deeldiploma 2 gingen. Een onderdeel hiervan is namelijk: “het zelfstandig kunnen uitvoeren van een warming-up”. Ook de theorie-examens waren al online afgenomen voordat de diplomadag begon.

Trefbal

Na de “officiële” warming-up hebben we ook nog kort een warming-up-spel gedaan: trefbal. Twee teams speelden tegen elkaar en moesten proberen mensen van het andere team af zien te gooien met softballetjes. Als dat lukte, moest degene die afgegooid werd een rondje om het speelveld rennen en mocht daarna weer terug mee doen.

Opzet diplomadag

Zoals gezegd, hoefden ze geen praktijkexamen meer te doen. In plaats daarvan hebben we op 6 banen 6 verschillende spelletjes/spelvormen gedaan.

  • Baan 1: Blind badmintonnen: hier hingen doeken over het net, zodat je niet kon zien waar de tegenstander naar toe ging slaan en waar de shuttle terecht zou komen.
  • Baan 2: Punten scoren door in voorwerpen te serveren: hier konden de kinderen punten scoren door de shuttle in de hoepel of afwasteil te slaan, of door op de mat te serveren. Degene met de meeste en de minste punten kreeg aan het eind nog een extra prijsje.
  • Baan 3: Buitenste rand van het veld = punten: De kinderen konden alleen punten scoren als de shuttle of in de tramrails, achter- of voorvak terecht kwam.
  • Baan 4: Partijtje met kleine rackets: ook een “normaal” partijtje, maar dan met rackets die korter zijn dan ze gewend zijn.
  • Baan 5: Badmintennis: er werd een wedstrijdje gespeeld met grote tennisrackets en een extra grote shuttle.
  • Baan 6: Jeu de shuttle: een soort jeu de boules, maar dan met shuttles. Eén persoon serveerde de AirShuttle en vervolgens hadden beide personen 3 shuttles die ze zo dicht mogelijk bij de AirShuttle in de buurt moesten serveren.

In tweetallen (of viertal) konden ze kiezen welk onderdeel ze wilden doen. Na ongeveer 7 minuten werd er van onderdeel gewisseld. Rond 11.00 uur was er een korte pauze met limonade en versgebakken chocoladecake donuts.

Rond 11.40 was de diploma-uitreiking. Sommigen hadden niet verwacht dat ze zouden slagen, maar uiteraard was iedereen geslaagd! 🥳 Alle kinderen kregen vervolgens hun diploma en een tasje met wat leuks en lekkers. Michiel, Safikan en Lisanne kregen ook nog een bedankje voor hun inzet het afgelopen seizoen. Ook Therra, de nieuwe trainer, kreeg een bedankje voor de afgelopen maand. Hierna hebben we nog even met z’n allen opgeruimd en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan.

Wat mij (Lisanne) betreft was het weer een GESLAAGDE ochtend! Ook met dank aan Michiel!

Foto’s

Voordat we begonnen, is er nog een groepsfoto gemaakt. Uiteraard zijn er tijdens deze ochtend nog meer foto’s gemaakt. Deze zijn op onze website te vinden.

Laatste training en seizoen 2023-2024

Maandag 24 juni is de laatste training van dit seizoen. Daarna hebben we zomerstop. Er is wel gelegenheid tot zomerbadminton op maandagavond. Tegen een kleine vergoeding kan je komen badmintonnen, bijvoorbeeld samen met je vader of moeder!

Het nieuwe seizoen (2024-2025) start voor de maandagjeugd op 2 september. De zaterdagjeugd begint 7 septemberUiteraard worden jullie hier ook via de groepsapp nog over op de hoogte gesteld.