Home » Senioren » Open Keukenhof Recreantentoernooi » Wedstrijdreglement Keukenhoftoernooi

Wedstrijdreglement Keukenhoftoernooi

Reglement

ALGEMENE VOORWAARDEN (onder voorbehoud)

 1. Algemeen
  Voor het Open Keukenhof Recreantentoernooi zijn de volgende reglementen van Badminton Nederland van toepassing: Het algemeen wedstrijd reglement (AWR), het toernooi reglement (TR) en de uitvoeringsregeling richtlijnen voor het organiseren van toernooien. Bekijk deze reglementen op hun website.
 2. Speelgerechtigdheid
  Iedereen vanaf 16 jaar is welkom tot dit toernooi. Inschrijving bij de NBB is geen vereiste. Er kan gespeeld worden in de volgende categorieën:
  Herendubbel C (HD-C) – recreanten met veel wedstrijdervaring
  Herendubbel D (HD-D) – recreanten met enige wedstrijdervaring
  Herendubbel E (HD-E) – gevorderde recreanten
  Damesdubbel C (DD-C) – recreanten met veel wedstrijdervaring
  Damesdubbel D (DD-D) – recreanten met enige wedstrijdervaring
  Damesdubbel E (DD-E) – gevorderde recreanten
  Gemengd dubbel C (GD-C) – recreanten met veel wedstrijdervaring
  Gemengd dubbel D (GD-D) – recreanten met enige wedstrijdervaring
  Gemengd dubbel E (GD-E) – gevorderde recreanten

   Er kan ook ingeschreven worden in de vorm van “WANTED” wanneer je wel graag wilt mee doen, maar (nog) geen partner hebt.

 3. Wedstrijdsysteem
  De te spelen wedstrijden worden gespeeld via het “best of three” principe. De eerste spelers die twee sets winnen, winnen de partij. De wedstrijden worden gespeeld tot 21, waarbij met twee punten verschil gewonnen moet worden. Het toernooi wordt gespeeld volgens het poulesysteem. Zo speelt iedereen meerdere partijen op de dag.
 4. Te spelen onderdelen
  Gespeeld zal worden in de volgende spelsoorten: heren-, dames-en gemengd dubbel. Een deelnemer mag zich voor maximaal twee onderdelen inschrijven en wel één dubbelspel en één gemengd dubbelspel.
 5. Inschrijving
  De inschrijfgelden bedragen € 8,00 voor één onderdeel en € 14,00 voor twee onderdelen. De inschrijving geschiedt via toernooi.nl. Er is bij inschrijving geen bondsnummer vereist. De inschrijving sluit maandag 4 maart 2024.  

  Er zal voor het inschrijfgeld een betaalverzoek gestuurd worden. Deze dient vóór aanvang van het toernooi betaald te zijn. De inschrijving voor een dubbelspel is pas geldig als ook de inschrijving van de dubbelpartner is ontvangen. Het is NIET toegestaan om in hetzelfde onderdeel in twee verschillende niveaus uit te komen.

 6. Speelzaal
  De wedstrijden worden gespeeld in Sportcentrum “De Waterkanten”, Sportlaan 21, 2161 VA Lisse. Tel. 0252-414488. Er wordt gespeeld op negen banen.
 7. Speeltijden
  De wedstrijden worden gespeeld tussen 10:00 uur tot 18:00 uur.
 8. Shuttles
  Op alle niveaus zal gespeeld worden met nylon shuttles, merk Yonex Mavis 300 (geel).
 9. Prijzen
  Voor elk onderdeel zullen prijzen beschikbaar worden gesteld.
 10. Loting
  De loting wordt op zaterdag 9 maart 2024 verricht. Zodra de loting heeft plaats gevonden, worden de deelnemers op de hoogte gesteld.
 11. Blessures
  Wanneer iemand geblesseerd raakt tijdens het spelen van een wedstrijd, is het NIET toegestaan om onderling een vervanger te regelen. De (verdere) wedstrijden van deze geblesseerde persoon zullen komen te vervallen.
 12. Afmelden
  Wanneer iemand al zijn/haar wedstrijden gespeeld heeft en naar huis gaat, dient hij/zij zich af te melden bij de wedstrijdtafel.
 13. Aansprakelijkheid
  De organisatoren zijn niet aansprakelijk voor eventueel letsel, of verlies of beschadiging van eigendommen.