Home » Berichten » Jaaroverzicht 2020

Jaaroverzicht 2020

Jaaroverzicht 2020

Het eind van een zeer bijzonder jaar is in zicht. Daarom blikken we hieronder terug op het afgelopen jaar.

Januari-februari

Jaaroverzicht

Januari en februari stonden in het teken van de voorbereidingen voor de jeugdcompetitie. In februari was er een bijeenkomst ter voorbereiding op de competitie. Er werd informatie gegeven over de jeugdcompetitie. Daarnaast werd er ook training gegeven, waar óók de ouders aan mee moesten doen. Zij hebben zich lekker in het zweet gewerkt! 🙂

Voor de senioren was er nog geen vuiltje aan de lucht. We konden gewoon badmintonnen en dubbels spelen, zonder dat we hoefden na te denken over 1,5 meter afstand. #goeieouwetijd

In februari waren ook de nieuwe clubshirts klaar met sponsors Sercom, Bril Jan’t en LJ Sport. Precies op tijd voor de jeugdcompetitie. De eerste wedstrijd van BV Lisse O1 en O2 stond voor de deur. O1 verloor met 8-0 en O2 won met 7-1.

Maart-april

Jaaroverzicht

In maart begon corona langzaam ons leven binnen te dringen. Eerst in het zuiden van het land, maar geleidelijk was heel het land in de ban van COVID-19. Voordat er een lockdown kwam, heeft BV Lisse JX1 toch hun eerste (en meteen laatste) competitiewedstrijd kunnen spelen. Ondanks de inzet, hebben zij met 5-3 verloren van BC Drop Shot. Ze hebben hiermee wel de krant gehaald. 😉

Half maart begon corona écht effect te hebben op ons dagelijkse (sport)leven. Op zondag 15 maart werd medegedeeld dat Nederland in lockdown moest. De lockdown betekende dat alle scholen, sportclubs en horeca hun deuren moesten sluiten. We konden in ieder geval niet badmintonnen t/m 6 april.

Gevolg: de jeugdcompetities hebben we helaas niet af kunnen maken. Ook hebben we het 4de Open Keukenhof Recreantentoernooi moeten annuleren. Eind april leek er licht aan het eind van de tunnel: de maatregelen m.b.t sport werden iets versoepeld. Helaas gold dat alleen voor buitensporten.

Mei-juni

Jaaroverzicht

In mei werd bekend dat we seizoen 2019-2020 niet meer binnen mochten badmintonnen. Maar vanaf maandag 11 mei mocht iedereen, ongeacht de leeftijd, buiten sporten, mits er natuurlijk genoeg afstand wordt bewaard. Zo geschiedde, op zaterdag 16 mei had de jeugd hun eerste buitentraining. Wie had dat ooit gedacht?

Écht buiten badmintonnen is natuurlijk bijna onmogelijk. 😉 Gelukkig konden we speciale buitenbadmintonshuttles (AirShuttle) bestellen. Dit maakte het iets makkelijker om in de open lucht te badmintonnen. Ook de senioren konden buiten aan de slag.

Er moest een streng protocol opgesteld worden, waar iedereen zich aan diende te houden. dit om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen tijdens de jeugdtrainingen en speelmomenten voor de senioren. De buitentrainingen betekende helaas ook dat er geen diplomadag was.

Juli-augustus

Jaaroverzicht

Voor juli en augustus valt er weinig te vertellen. Na een aantal jaar succesvol zomerbadminton te organiseren, zat dat er dit jaar niet in. Hopelijk kunnen we het in de zomer van 2021 weer op de kalender zetten.

In augustus leek het langzaamaan weer wat normaler te worden.

Met de senioren mochten we weer binnen badmintonnen. Voor én na het spelen moest je rekening houden met 1,5 meter afstand. Tijdens het spelen hoefde je er niet op te letten. Goed nieuws dus!

September-oktober

Jaaroverzicht

In september begonnen ook de jeugdtrainingen weer. Zonder al te veel gedoe deze keer, de jeugd hoefde (net als eerder buiten) geen 1,5 meter afstand meer van elkaar te houden (wel van de trainster). Leuk feitje, we begonnen in september met 13 jeugdleden. Nu hebben we er 24! 🙂 In september begonnen we ook weer met het verkopen van Grote Clubactie-loten. Dit jaar hebben we er 158 gekocht (73 door de voorzitter!). Dit heeft ons €373,- opgeleverd. Ook de jaarlijkse Rabobank Clubsupport kwam weer aan bod. Dit heeft €258,60 opgebracht.

Half oktober liepen de coronabesmettingen in Nederland weer flink op. Dit resulteerde in nieuwe maatregelen. Voor de jeugd veranderde er vrij weinig, trainingen konden gewoon doorgaan. De senioren moesten tijdens het badmintonnen ook 1,5 meter afstand houden. Officieel mocht er nog gedubbeld worden, maar door het bestuur werd besloten dat er alleen nog enkels gespeeld mochten worden, omdat het afstand houden tijdens dubbels vrijwel onmogelijk is.

November-december

Jaaroverzicht

Begin november werden weer nieuwe maatregelen aangekondigd en bekend dat er helemaal niet meer gedubbeld mocht worden bij de senioren. Voor ons veranderde er dus niks. Vanaf 1 december trad de mondkapjesplicht in werking. Dat betekende dat iedereen vanaf 13 jaar in publieke ruimtes een mondkapje moest dragen, dus ook in De Waterkanten. ?

De bedoeling was om in november een ouder-kindtoernooi te organiseren, maar dat zat er helaas niet meer in. Hopelijk kunnen we het in 2021 alsnog organiseren. Daarvoor in de plaats hebben we in december voor de jeugd nog een Sinterklaastoernooitje georganiseerd. Er werden wedstrijdjes gespeeld en de jeugd moest punten bij elkaar dobbelen. Ook was Sinterklaas voor de training nog langsgekomen, en had een doos met chocoladeletters en een gedicht achter gelaten. Een erg geslaagde ochtend!

En toen kwam lockdown nummer 2… Dat betekende dat we weer onze deuren moesten sluiten, in ieder geval t/m 19 januari.

We gaan er vanuit dat 2021 een beter jaar gaat worden. Hopelijk mogen we snel weer badmintonnen, zonder beperkingen. En kunnen we weer leuke activiteiten organiseren voor onze senioren en jeugd.

Jaaroverzicht