Home » Berichten » Sinterklaastoernooi 2020

Sinterklaastoernooi 2020

Sinterklaastoernooi 2020

Het idee was in eerste instantie om 7 november een ouder-kindtoernooi te organiseren, maar vanwege de strengere coronamaatregelen was dit helaas niet mogelijk. Hopelijk kunnen we het dit seizoen nog ergens inhalen.

In de plaatst van het ouder-kindtoernooi hebben we op zaterdag 5 december een Sinterklaastoernooitje georganiseerd voor de jeugd. 17 enthousiaste jeugdleden deden mee!

Pakket uit Spanje

Voordat iedereen er was, was Sinterklaas al langs geweest met een doos met pakjes die hij in de zaal achter had gelaten. Rond 9.45 uur begonnen de eerste kinderen binnen te druppelen. Na een korte warming-up kon de doos open gemaakt worden. Sinterklaas en z’n pieten hadden hun best gedaan. Voor iedereen een chocoladeletter en een zakje kruidnootjes. Er zat zelfs een gedicht bij.

Opzet toernooi

Vervolgens werd de groep in tweeën gedeeld: de maandagjeugd was groep 1 en de zaterdagjeugd groep 2. Iedereen uit groep 1 trok een kaart (1 t/m 8) en iedereen uit groep 2 trok een kaart (1 t/m 8). Degene die hetzelfde getal hadden, speelden met elkaar. Nummers 1 speelden tegen nummers 2, nummers 3 tegen nummers 4, enz.

In totaal hebben we 3 rondes gespeeld waar de groepen door elkaar waren gegooid, en 3 rondes waar de groepen apart van elkaar speelden. Er werden wedstrijdjes van ongeveer 10 minuten gespeeld.

Punten dobbelen

Had iemand een ronde gewonnen? Dan mocht er per koppel twee dobbelstenen gegooid worden. Van de twee dobbelstenen moesten ze kiezen welk getal ze op hun scorekaart schreven (uiteraard het hoogste getal). Had iemand een ronde verloren? Dan mocht er per koppel één dobbelsteen gegooid worden. Het gegooide getal werd op de scorekaart geschreven.

Na 6 rondes gespeeld te hebben, leverde iedereen zijn/haar scorekaart in en werden de punten opgeteld.

Prijswinnaars

Sinterklaastoernooi

De eerste prijs was voor Jenthe (32 punten), de tweede plaats voor Stijn (29 punten) en de derde prijs voor Ailei en Tessa (allebei 28 punten). Ailei ging er na het raden van het getal onder de tien met de prijs vandoor. De poedelprijs ging naar Unique (18 punten).

Ook hebben we bekend gemaakt wie de meeste loten heeft verkocht: Max met 17 loten. In totaal hebben we 158 loten verkocht (71 door onze voorzitter!). Dus we hebben een leuk bedrag binnengehaald, wat we voor de jeugd kunnen gebruiken.

Hopelijk heeft iedereen het naar z’n zin gehad. Wij vonden het in ieder geval een geslaagde ochtend! Klik op de afbeelding “Foto’s” voor meer foto’s.

Hieronder nog de uitslagen van het toernooitje:

NaamPunten
Jenthe32
Stijn29
Ailei28
Tessa28
Jasper27
Ties27
Max27
Stijn B.26
Thijs25
Levi25
Annalisa24
Sem22
Luuk22
Jesse21
Melissa21
Erik21
Unique18