Home » Berichten » Sandra is wereldkampioen!

Sandra is wereldkampioen!

Wereldkampioen!

Van 28 november t/m 4 december vonden de ElPozo BWF World Senior Badminton Championships plaats. Onze trainster Sandra Kroon reisde af naar Huelva, Spanje om mee te doen in de categorie 55+.

De eerste wedstrijden

Wereldkampioen

Het toernooi begon voor haar op maandag 29 november. Haar eerste partij was de damesenkel tegen de Belgische Marleen Loos. Deze wedstrijd wist Sandra vrij eenvoudig te winnen met 21-9 en 21-8. Haar volgende wedstrijd was 30 november. Het gemengd dubbel stond op het programma. Samen met de Zweed Magnus Nytell speelde Sandra tegen de Engelse Terry Shearman en Catherine Jowett. Deze partij wisten ze met twee keer 21-11 te winnen.

Op 1 december stonden er 3 wedstrijden op het programma:

  • De gemengd dubbel tegen de Engelsman Ian Ross en de Duitse Doris Reiche. Met 21-10 en 21-15 waren Sandra en Magnus te sterk voor dit koppel. Op naar de volgende ronde.
  • De damesenkel tegen de Engelse June Hammond. Met 15-21 en 19-21 was Hammond te sterk voor Sandra. Wat helaas uitschakeling in de damesenkel betekende.
  • De derde en laatste partij van die dag was de damesdubbel. De damesdubbel speelde zij met Lise Lotte Bilgrav (Denemarken) tegen Anki Gunners (Zweden) en Xin Zhou (Hong Kong). De eerste game wonnen Sandra en Lise Lotte met 21-16, de twee daaropvolgende games werden door de tegenstander gewonnen (11-21 en 9-21). Dit betekende uitschakeling op het onderdeel damesdubbel.

De kwartfinale, halve finale en de finale

De volgende wedstrijd was op 2 december. De Nederlands/Zweedse combinatie speelde tegen de Iers/Engelse combinatie Mark Topping en Debora Miller. De koppels waren aan elkaar gewaagd. Sandra en Magnus wisten in deze kwartfinale uiteindelijk in twee games te winnen, met 24-22 en 22-20. Eén dag later, op 3 december, speelden Sandra en haar mixpartner de halve finale. Hier speelden zij tegen Prabhu Naik Naidu Kona en Suzanne Venglet (India). De eerste game wonnen ze met 21-16. De tweede game maakten Sandra en Magnus het wat spannender: ze wisten een achterstand van 20-18 om te buigen naar een winst met 23-21. Op naar de finale!

De finale zou zaterdag 4 december om 10.00 uur plaatsvinden. De tegenstanders waren de Zweedse Erik Soderberg en Anki Gunners. Helaas werd deze wedstrijd niet gespeeld, omdat de tegenstander ziek was.

Ondanks dat ze er niet voor hebben hoeven badmintonnen, gingen Sandra en Magnus met een gouden plak naar huis!

We hebben vanaf nu dus een heuse wereldkampioen bij de (jeugd)trainingen rondlopen. 😉 Van harte gefeliciteerd Sandra! 🥇