Home » Berichten » Sinterklaastoernooi 2021

Sinterklaastoernooi 2021

Sinterklaastoernooi 2021

Dit jaar weer geen ouder-kindtoernooi, dus stond er weer een Sinterklaastoernooitje op de planning. Op zaterdag 4 december kwamen 14 enthousiastelingen in actie.

Pakket uit Spanje

Ook dit jaar was Sinterklaas ons niet vergeten. Voordat het toernooitje begon, was hij langs geweest met een doos met pakjes die hij in de zaal achter had gelaten. Na een korte warming-up kon de doos open gemaakt worden. Sinterklaas en z’n pieten hadden hun best gedaan. Voor iedereen een chocoladeletter en een zakje kruidnootjes. Er zal zelfs een gedicht bij.

Opzet toernooi

Voor dit toernooitje was vooraf een schemaatje opgesteld. Helaas schitterden er een paar door afwezigheid, waardoor ter plekke een nieuwe schema gemaakt moest worden. 😉 Het toernooitje bestond uit zes rondes, van 10 minuten. De eerste drie rondjes speelden de wat meer ervaren jeugd met een minder ervaren iemand. Na drie rondes was er een korte pauze. Bij de laatste drie rondjes waren de wedstrijdjes zoveel mogelijk ingedeeld op niveau.

Punten dobbelen

Had iemand een ronde gewonnen? Dan mocht er per koppel twee dobbelstenen gooien. Van de twee dobbelstenen moesten ze kiezen welk getal ze op hun scorekaart schreven (uiteraard het hoogste getal). Had iemand een ronde verloren? Dan mocht er per koppel één dobbelsteen gegooid worden. Het gegooide getal werd op de scorekaart geschreven.

Na zes rondes gespeeld te hebben, leverde iedereen zijn/haar scorekaart in en kon het optellen beginnen. De deelnemers deden ondertussen het molenspel.

Prijswinnaars

Er waren twee prijzen te verdelen: de eerste en de laatste prijs. Pepijn en Guido (allebei 30 punten) hadden het hoogste aantal punten. Na steen-papier-schaar te hebben gedaan, ging Pepijn er vandoor met de eerste prijs (Wie ben ik?-spel). Guido kreeg nog 2 overgebleven chocoladeletters. De laatste prijs was voor Stijn (14 punten).

Ook hebben we bekend gemaakt wie de meeste loten heeft verkocht: wederom Max. Dit jaar heeft hij 21 loten verkocht. In totaal hebben we 155 loten verkocht. Dus we hebben een leuk bedrag binnengehaald, wat we voor de jeugd kunnen gebruiken.

Hopelijk heeft iedereen het naar z’n zin gehad. Wij vonden het in ieder geval een geslaagde ochtend!

Ga voor de foto’s naar deze pagina. Hieronder nog de uitslagen van het toernooitje:

NaamPunten
Pepijn30
Guido30
Joep27
Erik27
Jurre27
Jasper W.26
Luuk26
Max25
Jasper V.25
Annalisa22
Jelle20
Ailei19
Jesse17
Stijn14